A szilvás rétes elkészítéséhez a lisztet, az olajat, a sót és 2 dl langyos vizet kézzel lágy tésztagolyóvá gyúrunk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal és 2 evőkanál zsemlemorzsával.
A tésztát lisztezett konyharuhára tesszük, és kézzel vékony, kb. 40 x 40 cm nagyságú négyzetlapra kihuzogatjuk. A vajat megmelegítjük, a felével megkenjük a tésztát, és rászórjuk a maradék zsemlemorzsát. A szilvát a tészta alsó harmadára szórjuk, két oldalát kicsit behajtjuk, és a tésztát a konyharuha segítségével feltekerjük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk, és ráfektetjük a tésztát úgy, hogy az összeillesztés alulra kerüljön. Megkenjük vajjal, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. Közben többször átkenjük a vajjal. Hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor megszórjuk porcukorral, felszeleteljük. Fahéjas tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.