A lisztet keverőtálban vagy deszkán átszitáljuk, közepébe lyukat mélyítünk.
A vajat beletesszük a mélyedésbe, majd elmorzsoljuk a lisztben.
A langyos vízben feloldjuk a sót és az ecetet, ezt is a mélyedésbe öntjük. Sima, hólyagos tésztát gyúrunk (nem 5 perc, legalább 20).
Cipót formázunk a tésztából, és vékonyan megkenjük a tetejét olvasztott zsírral, majd letakarva közel egy órát pihentetjük.
Az asztalt abrosszal letakarjuk, kicsit lisztezzük és a közepére helyezzük a tésztát. Az elején még nyújtófával vagy kézzel szétlapítgatjuk, majd kézfejjel óvatosan az asztal szélei felé húzogatjuk. Ha már lelóg az asztalról, a maradékot éles késsel levágjuk, kicsit hagyjuk szikkadni, majd megkenjük olvasztott zsírral és ízlés megtöltjük töltelékkel. Ha kész, az abrosz segítségével feltekerjük a rétest.
Sütőtepsi méretű rudakat vágunk belőle. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ne csavarjuk, hanem lazán dobjuk mindig tovább a tölteléket, ettől lesz leveles. Nem akkora nagy ördöngősség a nyújtás, mint amilyennek tűnik. Sok sikert!
A receptet Bébilédi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.