A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük annyi szódavízzel, hogy a megfelelő állagot kapjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
A meghámozott, lereszelt almát kinyomkodjuk, összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a kekszmorzsával.
A zsemlemorzsát egy kevés vajon megpirítjuk, majd összekeverjük a lecsepegtetett meggyel, a cukorral és a fahéjjal.
A darált diót leforrázzuk a cukros tejjel, majd összekeverjük a mazsolával.
A palacsintatésztát olajjal kikent, felforrósított serpenyőben a szokásos módon egyesével kisütjük (12 darab lesz belőle), majd betöltjük a töltelékeket a palacsintákba. Felcsavarjuk, lehetőleg szorosan.
Egy réteslapot nedves konyharuhára fektetünk, lekenjük olvasztott vajjal és ráfektetünk egy másik réteslapot, ezt is lekenjük olvasztott vajjal, azután a keskenyebbik felére elhelyezünk egy meggyes, mögé egy diós, a közepére pedig egy almás palacsintát. A réteslap két szélét a palacsintára hajtjuk, és óvatosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a többi réteslappal is.
A palacsintás réteseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük tojássárgájával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Felszeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.
Megjegyzés
Nagyon különleges és laktató második fogás lehet tartalmas leves mellé, de desszertként is megállja a helyét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.