A cseresznyét megmossuk, lecsepegtetjük, konyharuhára terítve szárazra törölgetjük, kimagozzuk.
A diót durvára vágjuk. 8 dkg porcukrot összekeverünk a fahéjjal.
Vékonyan kikenünk vajjal vagy margarinnal egy közepes méretű tepsit, a maradék vajat/margarint tálkában felolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
Patyolat tiszta konyharuhára fektetjük az egyik kicsomagolt réteslapot. Óvatosan szétválasztjuk és minden lapot vékonyan megkenünk az olvasztott vajjal/margarinnal, egymásra tesszük, majd megszórjuk 2 evőkanál zsemlemorzsával.
A széleken 3-3 cm-t üresen hagyva a réteslap felénk eső harmadára terítjük a cseresznye felét, meghintjük a fahéjas porcukor és a dió felével.
A konyharuha segítségével előbb felhajtjuk a töltelékre merőleges tésztaszéleket, majd hosszanti irányban, nem túl szorosan feltekerjük. Hajtott élével lefelé, óvatosan a tepsibe fektetjük, és azonnal megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal.
A másik réteslapot az előzőek szerint készítjük el. A réteseket a forró sütőben enyhe pirulásig sütjük (kb. 20-25 perc).
A tepsiben hagyjuk langymelegre hűlni, majd 4-5 cm széles szeletekre vágjuk, megszórjuk a maradék 2 dkg porcukorral, és tálra rendezzük. Frissen fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.