A kekszes alaphoz összekeverünk egy tálban a hozzávalókat, majd kiöntjük egy tepsibe úgy, hogy kb. 1 cm vékonyan elterüljön a tészta. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük, belemérjük a tortakarikát és bevágjuk vele a tésztát. További 30 percig 100 fokon szárítjuk. (Ha nem jelöljük be, utána már nagyon nehézkes lenne vágni.)
A liszt nélküli piskóta elkészítéséhez a tojássárgákat a kristálycukor felével szép habosra verjük. A csokit megolvasztjuk, s miután kihűlt, hozzákeverjük a krémes tojássárgához a kakaóporral együtt.
A tojásfehérjékből könnyű habot keverünk, hozzáadjuk a sót és a kristálycukor másik felét, majd fényes, krémes állagúra verjük. Végül a habot is óvatosan, kanalanként beleforgatjuk a kakaós-csokis masszába. Két tortakarikába töltjük a piskótatésztát, és 180 fokon, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A cseresznye mousse-hoz a tejet felorrósítjuk (a forráspont elérésekor azonnal levesszük a tűzről). A cukrot a tojássárgákkal alaposan kikeverjük, majd apránként hozzákeverjük a tejet. Visszatesszük a tűzhelyre, és sodó állagúra sűrítjük folyamatosan kevergetve. Amint elkészült, átöntjük egy hideg keverőtálba.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A sodóhoz adjuk a kicsavart zselatint, jól elkeverjük, majd a pálinkát is hozzákeverjük. Hűtőben hűtjük. A tejszínből kemény habot verünk, és félre tesszük.
Közben a ganache avagy párizsi krém elkészítéséhez a tejszínt a sóval felforrósítjuk egy edényben. Az étcsokira öntjük, simára keverjük, majd a szobahőmérsékletű vajat is hozzákeverjük. Habzsákba töltjük és hűtőszekrénybe tesszük.
A kihűlt tojássárgás krémhez hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabot, és visszatesszük a hűtőbe.
Összeállítjuk a tortát. A tortakarikát kibeléljük sütőpapírral vagy tortafóliával úgy, hogy magasabb legyen, mint maga a karika. Beleillesztjük az egyik piskótát, majd rányomunk egy réteg csoki ganache-t, majd rátesszük a beáztatott cseresznyéket. Erre kenjük rá óvatosan a mousse egyik felét, majd rátesszük a ropogós kekszréteget. Vékonyan megkenjük a mousse-szal, rátesszük a másik piskótalapot, vékony réteg csokikrém jön, majd a cseresznye másik fele, és a maradék mousse-szal befedjük. Hűtőbe tesszük legalább 1 órát.
Dekorálás előtt óvatosan lehúzzuk a tortáról a karikát, a sütőpapír csíkot vagy fóliát. Díszítjük ganache-al, csokireszelékkel és friss cseresznyével.
Nézd meg videón, hogyan készül a fekete-erdő torta
Megjegyzés
Pinczel Orsi cukrász saját fekete-erdő torta recepjét ti is elkészíthetitek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.