Elkészítés: A sütőt 50 fokra bekapcsoljuk. 1 dl tejet a cukorral megmelegítünk, beleszórjuk az élesztőt, félretesszük. A lisztet és a sót egy tálba tesszük, a felfutott élesztőt ráöntjük, hozzáadjuk a maradék langyos tejet és a tojás sárgáját. Lágy és ruganyos tésztát gyúrunk. Ha összeállt, kézzel még legalább 10, géppel 1 percig gyúrjuk, azután betesszük a meleg, elzárt sütőbe, ahol fél óra alatt megkel.
Időközben a többi hozzávalót előkészítjük: a gombát vékony szeletekre vágjuk, leforrázzuk, az olajbogyót felaprítjuk, a baconszeleteket szétválasztjuk, a sajtot lereszeljük. A tojást egy kis tálban felverjük.
A megkelt tésztát fél centiméter vastagra, nagyjából négyzet alakúra nyújtjuk. Ráfektetjük egyenletesen elosztva a szalonnaszeleteket úgy, hogy a széleken 1-1 ujjnyi sávot üresen hagyunk. A szalonnára jön a gomba, majd rászórjuk az olajbogyót és a reszelt sajtot. Az oldalakon, szabadon maradt négy sávból 3-at tojással megkenünk, és a nem bekent oldaltól kezdve lazán összetekerjük. A két végét és a záróélt kicsit megnyomkodjuk, hogy jól összetapadjon. Kiolajozott tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk valamilyen maggal (én tökmaggal szórtam meg), és fél órára visszatesszük a még meleg sütőbe. Ha kilógna a tepsiből, kifli formára alakítjuk.
A kelési idő letelte után a sütőt 180 fokra állítjuk, és a sütési hőfok elérésétől számítva kb. 30-40 perc alatt szép világosbarnára sütjük.
Ha a teteje túlságosan megpirulna, félidőben alufóliával letakarjuk. Szeletelés előtt negyed órát pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.