Elkészítés: A felszeletelt, kiklopfolt húst sózzuk, borsozzuk, mustárral vékonyan megkenjük, majd legalább 1 órán át állni hagyjuk.
Sütés előtt lisztbe forgatjuk a hússzeleteket, és a felforrósított olajban hirtelen pirosra sütjük (elősütjük). A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagyma felét lepirítjuk, belehelyezzük a húsokat, és együtt szakaszosan készre pároljuk.
Az erdei vargányát vagy a csiperkét külön serpenyőben kevés zsiradékon a maradék vöröshagymával lepirítjuk, ha kész a gomba, akkor a hús szaftjával összekeverjük.
A lángoshoz a lisztet tálba tesszük, meleg helyen tartjuk. 1 dl tejet a kristálycukorral, az élesztővel és néhány kanál liszttel elkeverjük (kovászt készítünk belőle), és azt is meleg helyre tesszük. A frissen főtt, áttört burgonyát megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel, beleöntjük a megkelt kovászt, a megmaradt langyos tejet, és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, liszttel meghintjük, és letakarva háromszorosára kelesztjük. Ezután ujjnyi vastagra elnyújtjuk, és zsíros kézzel kis cipócskákat formálunk, csípünk belőle. Sütőlapra vagy tálcára rakjuk, és 10–15 percig még kelni hagyjuk.
Ezután a cipócskákat húzgálva egyenletesen laposra formáljuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Ne süssük nagy lángon, mert akkor kívül megég, belül pedig nyers marad!
Tálaláskor a lángost megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, majd tányérra helyezzük. A hússzeletet mellé rakjuk, a gombás szaftot pedig a húsra halmozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.