Elkészítés: A felaprított hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst, átforgatjuk, majd meghintjük pirospaprikával és a fűszerekkel, és kevés vizet aláöntve gyakorlatilag pörköltet készítünk belőle.
Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a kimosott káposztát. Adhatunk hozzá friss paradicsomot és zöldpaprikát, ennek hiányában kevés Piros Arany krémet. Felöntjük annyi vízzel, vagy víz és a savanyú lé keverékével, hogy a káposztát ellepje. Készre főzzük, ügyelve arra, hogy a káposzta ne legyen túl puha, majd behabarjuk a liszttel kikevert tejföllel, és még egyszer felforraljuk, végül belekeverjük a felaprított kaprot.
A szalonnaszeleteket bevagdossuk, és kakastaréjnak kisütjük. Ezzel díszítve tálaljuk a székelygulyást.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.