Elkészítés: 1. A muffinformába papírt teszek. Nem kell minden esetben. Elég ha kiolajozzátok vagy vajazzátok a formákat. Nekem már egy kicsit viseltes a sütőformám, így a papíros megoldással oldom meg a problémát. Továbbá, ha valahová szeretnétek vinni a sütit, akkor is jó, ha papírban van.
2. A tészta hozzávalóit összekeverem. Én mindent egyszerre egy tálba teszek, és jól összekavarom az alapanyagokat. Arra figyeljetek, hogy ha a gyümölcs egy kicsit vizesebb, levesebb, akkor még rakjatok hozzá lisztet, hogy megfelelő állagú legyen a sütemény.
3. Majd irány a papírkapszli, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Én azért a tűpróbát bevetem, hogy tudjam, mi is van odabent.
4. Mikor kisült a muffin, akkor 5-10 percet pihentetem, majd nekilátok a végső rohamhoz.
5. Levágom a tetejét egy éles késsel a süteménynek.
6. Előkapom a régi szív alakú kiszúróformámat, és egy gyors mozdulattal kivágom a takaros kis szívecskét.
7. A krém elkészítése következik. A tejszínt felverem. A túrót a többi hozzávalókkal kikeverem, majd finoman összeforgatom a tejszínhabbal. Én a muffin belsejébe is vágtam a sütikiszúróval egy formát, és azt is teletöltöttem krémmel. Mindenkinek kedve és ízlése szerinti vastagságú krémet kenhet a tetejére.
8. Végül ráhelyezem a tetejét, és már lehet is falatozni. Akinek elnyeri tetszését a szerelmetes muffin, vágjon bele bátran!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.