A hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, és összedolgozzuk. A vizet lassanként adagoljuk hozzá. Jól keverjük ki a tésztát körülbelül 10-15 percig, ragacsos fánktésztát kell kapnunk.
A kezünket és a tésztát beolajozzuk, majd kiszedjük a tálból, és átrakjuk egy edénybe keleszteni jó 2 órára, és lefedjük fóliával. Mikor a tészta megkelt a duplájára, átforgatjuk olajos kézzel. Szép rugalmas tésztának kell lennie. Újra lefedjük, és újabb egy órán át kelesztjük.
Ezután odakészítjük a serpenyőt olajjal, úgy hogy megdöntjük. Egyik felén sekély olaj lesz így, másikon mély. Vizes kézzel felveszünk egy pingponglabdányi tésztát, gyors mozdulatokkal széthúzzuk, lyukat csinálunk a közepére majd beletesszük a serpenyő sekély oldalára. Lassan sütjük, és megvárjuk, amíg felhólyagosodik szépen, felemelkedik a tészta. 1-2 perc múlva készítjük a következőt, beletesszük a serpenyőbe, az előző helyére, amit picit arrébb tolunk.
1-2 percenként mehet a következő. Egyszerre 5 fánk legyen csak a serpenyőben. Folyamatosan mozgassuk őket körbe egy villával. A tetejüket egy kanál segítségével meglocsoljuk forró olajjal. Amikor már láthatóan nem nyers a teteje, hanem szép hólyagos és aranybarna, megfordítjuk, és megsütjük a másik felét is. Amikor megsült, szűrőbe, vagy papírra tesszük. Melegen tálaljuk magában vagy porcukorral, mézet szoktak hozzá kínálni. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.