Előkészítés:
A húsos szalonnát nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk és átvagdaljuk.
Elkészítés:
1. A szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a hagymát, végül belekeverjük a fokhagymát.
2. Felöntjük 1-1,5 l vízzel, és amikor forr, beletesszük a káposztát. Sózzuk, enyhén és kíméletesen főzzük.
3. A kolbászt felkarikázzuk, a szilvákat kettévágjuk. Amikor a káposzta majdnem puha, beletesszük a babérlevelet, a kolbászt és szilvákat. Összefőzzük. Könnyebben emészthető lesz a leves, ha 1-2 csipet őrölt köménnyel is ízesítjük!
4. A lisztet kikeverjük a tejföllel, behabarjuk vele a levest, ha kell, pótoljuk a vizet, és kiforraljuk, majd tálaljuk. A tetejére tehetünk még tejfölt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.