Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 C fok, gáz: 4-es fokozat), és vékonyan vajazzunk, lisztezzünk ki egy 25x20 cm-es tepsit.
Tegyük a szilvát egy nagy serpenyőbe és szórjunk rá 2 evőkanál cukrot, facsarjuk rá a narancs levét, a héját pedig tegyük félre. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot, és alacsony hőfokon főzzük 5 percig. Tegyük félre.
Robotgép segítségével habosítsuk fel a cukrot a vajjal egy nagy tálban, és verjük fehéredésig. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat is, tojásonként egy kanál liszttel, megelőzve ezzel a massza szétesését. A tojások után adjuk hozzá az összes lisztet.
Adjuk hozzá a külön tálban előre összekevert darált mandulát, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, a sót és a narancshéjat is, majd keverjük össze. Ezután forgassuk bele a tejfölt vagy joghurtot, egy nagy kanállal nyolcasokat írva a masszába, míg tökéletesen összeáll. Kanalazzuk a masszát az előkészített tepsibe és tegyük a tetejére a szilvát.
Süssük a sütő középső rácsán 35-45 percig, légkeverés nélkül, míg megszilárdul és aranyló színt kap. Tűpróbával ellenőrizzük. Tegyük egy rácsra hűlni és csak miután szobahőmérsékletűre hűlt, utána vágjuk kockákra, majd ízlés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.