Elkészítés: A burgonyát meghámozom, uborkagyalun egyenletesen vékonyra szeletelem. Sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzöm, ügyelve rá, hogy ne essenek szét! Leszűröm, kissé hűlni hagyom. Közben az articsókaszíveket lecsepegtetem, félbevágom, a paradicsomokat kb. 1/2 cm vastagon felszeletelem, az olívákat felkarikázom.
Az öntethez a tojásokat a tejszínnel enyhén felverem, a fűszereket összekeverem, majd a tojásos öntethez adom.
A 2 kávéskanál olajat egyenletesen elosztom a hőálló tál alján. Érdemes nem túl nagy tálat választani (kb. 25 X 20 cm-est). Az articsókafeleket az olívabogyó-szeletekkel, a burgonyával és paradicsommal váltakozva elterítem a tálban, majd ráöntöm a tejszínes tojáskeveréket, néhány szelet sajttal borítom. A sajtot legegyszerűbb zöldséghámozóval szeletelni.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.