Előkészítés: A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral. A vajat a cukorral, a citrom héjával és levével habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat és több adagban a lisztes keveréket. A tésztát cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, és egy nyuszi alakú papírsablonnal vagy fémformával kiszaggatjuk a nyuszikat. A tepsire fektetjük, és a sütőben kb. 15 perc alatt világosra sütjük. A mázhoz a tojásfehérjét alaposan összekeverjük a porcukorral és a citromlével. Öt tálkába szétosztjuk, az egyik adagot fehéren hagyjuk, a többit az ételfestékkel sárgára, zöldre, kékre, rózsaszínűre beszínezzük. Mindegyiket külön-külön nyomózacskóba szedjük, és ízlésünknek megfelelően kidíszítjük vele a nyuszikat. A cukorgyöngyöt ízlésesen a cukormázra szórjuk. A nyuszikat hagyjuk teljesen megszáradni, tálra rendezzük, és kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.