Előkészítés: A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral. A vajat a cukorral, a citrom héjával és levével habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat és több adagban a lisztes keveréket. A tésztát cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, és egy nyuszi alakú papírsablonnal vagy fémformával kiszaggatjuk a nyuszikat. A tepsire fektetjük, és a sütőben kb. 15 perc alatt világosra sütjük. A mázhoz a tojásfehérjét alaposan összekeverjük a porcukorral és a citromlével. Öt tálkába szétosztjuk, az egyik adagot fehéren hagyjuk, a többit az ételfestékkel sárgára, zöldre, kékre, rózsaszínűre beszínezzük. Mindegyiket külön-külön nyomózacskóba szedjük, és ízlésünknek megfelelően kidíszítjük vele a nyuszikat. A cukorgyöngyöt ízlésesen a cukormázra szórjuk. A nyuszikat hagyjuk teljesen megszáradni, tálra rendezzük, és kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.