Elkészítés: A tehéntúrót a citromok reszelt héjával, a vaníliás cukorral és 1 egész tojással alaposan összekeverünk. Körülbelül 20 percig állni hagyjuk.
A masszából kézzel pogácsákat formázunk, belisztezzük, és forró olajon, közepes lángon mindkét oldalát pirosra sütjük.
A mártáshoz 20 dkg kristálycukrot karamellizálunk. Amikor a cukor aranybarnává válik, 2 dl száraz fehérborral felöntjük. Hagyjuk teljesen feloldódni a cukrot a borban, majd vajat adunk hozzá. Alaposan összeforraljuk. Az epreket kettévágjuk, és a karamellmártásban 1-2 percig főzzük. A túrópogácsákat az epres karamellmártással leöntve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.