Elkészités: A sütőt bekapcsoljuk a legmagasabb fokozatra. A sütő aljára beteszünk egy vízzel teli lábast, ez nagyon lényeges manőver, mert a gőzben jön fel szépen a süti!
Feltesszük a vizet és a margarint, és összeforraljuk. Ezután
beletesszük a lisztet, és addig keverjük, amíg elválik az edénytől. Picit hűlni hagyjuk, és beletesszük a 6 tojást, habverővel simára keverjük. Egy közepes tepsit kivajazunk, lisztezzük, a massza felét belekenjük. Ne ijedjünk meg, kicsit ragacsos a tészta! Ha ezzel megvagyunk, a sütőbe tesszük, 15 percig nem nyitjuk ki az ajtót, mert különben összeesik. Kb. 20 perc alatt megsül. A tészta dimbes-dombos kinézetű. Ugyanígy megsütjük a második lapot is.
Míg sül a tészta, elkészitjük a krémet: a pudingot megfőzzük a tejjel, hűlni hagyuk. A margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt pudingot és a cukros margarint összekeverjük, a felolvasztott zselatint belecsorgatjuk, majd a jól eldolgozott krémet kicsit állni hagyjuk.
A habtejszint a habfixálóval felverjük, majd belecsorgatjuk a zselatint, és még keverjük egy kicsit. A kihűlt lapot egy tálcára helyezzük, rákenjük a vaníliás krémet, erre kerül a tejszín, majd a másik lappal befedjük. Díszíthetjük olvasztott csokival. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.