A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk.
Az írót és a tejet összekeverjük. A vajas liszthez szitáljuk a szódabikarbónát, a sót és a cukrot. Az írós tejet a lisztes keverékhez öntjük, és az egészet alaposan összedolgozzuk.
A tésztát lisztezett felületre borítjuk, és kis cipót formázunk belőle. Sütőtálcára tesszük, és kissé kilapítjuk. A kenyér tetejét kereszt alakban bevágjuk egy hosszú pengéjű késsel, és 220 fokra előmelegített sütő középső részén 25–30 percig sütjük. Akkor jó, ha szépen megemelkedett, az alja pedig kissé üreges hangzású. Konyhai rácson hagyjuk kihűlni. Frissen fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.