Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a 12 dkg porcukrot, a sütőport, a sót, a reszelt citromhéjat és 1 egész tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
A tésztát egy nagyobb és egy kisebb darabra vágjuk, cipóra formáljuk, és 1 órára hideg helyre tesszük.
A töltelékhez a megmosott szőlőszemeket papírtörlőn szárazra töröljük. Tálba rakjuk, megszórjuk 12 dkg porcukorral, a likőrrel meglocsoljuk, kb. fél órát állni hagyjuk, ez idő alatt óvatosan többször átforgatjuk. A tésztára csak a szőlőszemeket tesszük.
A diókeverékhez a darált diót összekeverjük a morzsával, az őrölt fahéjjal és 8 dkg porcukorral.
Pihentetés után a tészta nagyobbik felét ceruza vastagságúra kinyújtjuk, és a 180-190 °C-ra előmelegített sütőben félig átsütjük. Kivesszük, megszórjuk a diókeverék felével, rárakjuk a szőlőt, a tetejére szórjuk a maradék diókeveréket, befedjük a méretre nyújtott másik tésztával. Széleit lenyomkodjuk, a tészta tetejét tojással megkenjük, megszórjuk kristálycukorral és aprított dióval.
A sütőbe visszatéve azonos hőfokon 45-50 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.