Elkészítés: A cérnametéltet a tejben megfőzzük, pihentetjük 5 percet, majd hozzákeverjük a cukrot, a túrót, a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a szőlőszemekkel együtt beleforgatjuk a túrós-tésztás masszába.
A réteslapokat olajjal megkenjük, a tepsit kibéleljük a réteslapokkal. Beleöntjük a túrós tölteléket, ráhajtjuk a réteslapokat, megkenjük olajjal, és 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.
A mártáshoz a tejhez adjuk a kettévágott vaníliarúd kikapart belsejét és a tokaji aszút, felforraljuk. A tojássárgákat a porcukorral és a keményítővel simára keverjük, folyamatos kevergetés mellett a forró tejhez adjuk, és amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről. Felverjük a tojásfehérjét, és finoman beleforgatjuk a forró krémbe.
A szőlős vargabélest a tokaji-mártással kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.