Elkészítés: A cérnametéltet a tejben megfőzzük, pihentetjük 5 percet, majd hozzákeverjük a cukrot, a túrót, a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a szőlőszemekkel együtt beleforgatjuk a túrós-tésztás masszába.
A réteslapokat olajjal megkenjük, a tepsit kibéleljük a réteslapokkal. Beleöntjük a túrós tölteléket, ráhajtjuk a réteslapokat, megkenjük olajjal, és 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.
A mártáshoz a tejhez adjuk a kettévágott vaníliarúd kikapart belsejét és a tokaji aszút, felforraljuk. A tojássárgákat a porcukorral és a keményítővel simára keverjük, folyamatos kevergetés mellett a forró tejhez adjuk, és amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről. Felverjük a tojásfehérjét, és finoman beleforgatjuk a forró krémbe.
A szőlős vargabélest a tokaji-mártással kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.