Egy gáztepsit kibélelünk frissentartó fóliával, és alaposan, egyenletesen megszórom kókuszreszelékkel.
A tejet beleöntjük egy lábosba, hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a lisztet, majd kézi habverővel elkeverjük.
A lábast a tűzhelyre tesszük, és elkezdjük nagy lángon folyamatos keverés mellett sűrűre főzni. Még melegen a kókuszreszelékes tepsibe kanalazzuk, és egy lapos kanállal, vagy késsel, esetleg habkártyával egyenletesen elsimítjuk.
Kicsit hűlni hagyjuk – nem nagyon, mert ha mondjuk hűtőhideg lesz, akkor nem tekerhető, törik, ha túl melegre hagyom, szétfolyik.
A habtejszínt ízlés szerinti cukorral (nálunk a 4 dl habtejszínhez 7 csapott evőkanál cukor megy), és opcionálisan, egy csomag habfixálóval kemény habbá verjük.
A habot egyenletesen eloszlatjuk a kakaós masszán.
Az egészet egyszer széltében kettévágjuk, majd hosszába 3-szor, hogy 2x4 azaz 8 csíkot kapjunk. Ekkor jön a zsonglőrködés: óvatosan, kézzel, esetleg villával feltekerjük a 8 tekercset. Néha még meg-meg szórjuk kókuszreszelékkel, hogy könnyebb legyen tekerni.
Fél-fél teáskanál mézzel megcsorgatott eperszemekkel tálaljuk. Török kávéval kínáljuk.
Megjegyzés
Nem tipikus vendégváró sütemény, de tipikus török/mediterrán édesség abból a szempontból, hogy ragadós, borzasztóan édes, és mire megesszük, mindenünket – is - összekentjük vele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.