Elkészítés: A szezámmagot palacsintasütőbe öntöm, majd megpirítom. Amikor már a lakást átjárja az isteni illat, leveszem a tűzről. Nem szabad túlpirítani, mert akkor keserű lesz, csak addig, hogy az illata érződjön, és szép aranybarna színe legyen.
Ezután előveszem édesanyám régi kávédarálóját, és belekanalazok 2 púpozott evákanál szezámmagot, kis csipetnyi sót. Majd pépesítem, és ezt egy műanyag edénybe teszem. Ezt folytatom mindaddig, amíg elfogy a szezámmag.
Ezután a péphaz adok 2-4 teáskanálá pirospaprikát, ki hogy szereti, majd pedig egy kis olívaolajat. Elkeverem, és még annyi olajat adok hozzá, hogy sűrű krémet kapjak, ami kenhető, de nem folyik még. Érdemes evőkalanként adni az olajat, mert ha túl folyósra sikerül, akkor a feltét nem marad a kenyéren.
Hűtőszekrényben sokáig (hónapokig akár) eláll, finom, gyors szendvicskrém, igazi férfias étel, mivel laktató. Nálunk a fiúk kedvence.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.