Elkészítés: A tarhonyát kevés olajon alaposan megpirítjuk, majd felöntjük kb. 2x annyi vízzel, sózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Amikor puha, lekapcsoljuk, és a fedőt rajta hagyva állni hagyjuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Pirospaprikát szórunk rá, fűszerezzük az alapot, majd felöntjük kevés vízzel. Elkeverjük benne a húst, addig keverjük, míg a hús kifehéredik. Ezután kicsit felöntjük vízzel, és fedő alatt készre főzzük a darált húsos pörköltet.
A trappista sajtot lereszeljük.
A zöldségeket apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, majd kevés vizet öntünk alá, pici ételízesítőt szórunk rá, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhultak és még van víz rajta, akkor vagy leöntjük, vagy lefőzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne főjenek szét a zöldségek.
Egy nagyobb jénait kivajazunk. Az aljába terítjük a tarhonya felét, amit kevés trappista sajttal elkeverünk. Erre mennek a zöldségek, majd a hús. Ráterítjük a simára kevert tejfölt, majd jöhet a tarhonya másik fele. Ezt pedig, hogy a tarhonya sütés közben ne száradjon ki, reszelt sajttal teljesen befedjük.
220 fokos sütőben sütjük, míg a sajt szépen megpirul a tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.