Elkészítés: A felolvasztott zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Kicsit később beleadjuk a felkockázott húst - nálam vegyesen borda, comb, belsőségvol. Sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk jó 15 percet, időnként kevergetve. Aztán mehet hozzá a zöldség - a felkarikázott répa, gyökér, kicsit később a póréhagyma és a gomba, majd felöntjük annyi lével, hogy 5-6 ujjnyira ellepje. Felforrás után lassú tűzön főzzük.
Mikor már a hús és a zöldségek is majdnem puhára főttek, akkor kell beleadni a zöldborsót (fagyasztott is lehet), annak 10-15 perc elég.
Mikor a borsó is megfőtt, hőkiegyenlítéssel beleadjuk a liszttel és a tejszínnel kikevert tejfölt, egyet forralunk rajta, 3-4 perc, és ekkor tesszük bele az apróra metélt zöldfűszereket.
Külön sós vízben főzzük ki hozzá frissen gyúrt házi csipetkét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.