Elkészítés: A tárkonyos húsleveshez a szokásos zöldségekből (sárgarépa, fehérrépa, zeller, hagyma, krumpli) és a megtisztított húsból (farhát, szárnyak és combok) lassú tűzön húslevest főzök. A szokásos fűszerekkel (só, lestyán, babérlevél, petrezselyemzöld) ízesítem. A levest, ha minden megfőtt benne, leszűröm, és elkeverem benne a pici liszttel kikevert tejszínt. A végén pici borral, mézzel és morzsolt, szárított tárkonnyal ízesítem, és felteszem a tűzre összeforralni.
Külön főzök ki tojást. (Eredetileg fürjtojást, mert nagyon aranyos a pici méretével. Mivel most nem tojnak, ezért kicsi tyúktojást raktam bele.)
Tálalásnál az átszűrt levesbe néhány darab karikára vágott zöldséget és a megtisztított, félbevágott tojást teszek (így nem kell bele tészta sem).
A tárkonyos csirkecombokhoz a levesben félig megfőtt combokat kiveszem, bedörzsölöm sóval, borsikafűvel és őrölt tárkonnyal. Egy vasserpenyőben hevítek kacsazsírt, ebbe beledobom a húst, ami pár perc alatt összekapódik. Felöntöm egy kis tokajival és pici mustárral. Párolom 20 percig, közben - ha kell - felöntöm egy kis vízzel. A végén teszek hozzá egy kanál mézet. Szép pirosra pirítom.
Köretként hagyományosan nokedlivel tálalom. Ehhez a lisztet, a sót, a tojást, a tejfölt és az olajon megfonnyasztott mángoldleveleket (ha nincs mángold, a boltban lehet kapni fagyasztott parajt) a zúzott fokhagymával elkeverem. Ha túl sűrű, még kevés vizet is adok hozzá. Forró vízbe szaggatom, kifőzöm.
Mivel egy kicsit száraz, ehhez jól jön a mártás. Kiszedem a húst a sütőzsiradékból, ebben pirítok egy kis lisztet, felöntöm a lével és tejszínnel. Ha kell, akkor még fűszerezem sóval, borsikafűvel, tárkonnyal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.