Elkészítés: A hozzávalókat megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk, a répát, afehérrépát és a zellert félbehasítjuk és felkarikázzuk, a tárkonyleveleket felaprítjuk. A karfiolt kicsi rózsákra szedjük, alaposan megmossuk.
Az olajat felmelegítjük, rátesszük a hagymakockákat, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, kb. 5 percig pároljuk, megszórjuk ételízesítővel, pici sóval, fehérborssal, a tárkonylevél felével, beletesszük a babérlevelet, a fokhagymát, kicsit összepirítjuk, és 1,5 liter vízzel felöntjük. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, beletesszük a kicsi karfiolrózsákat, citromlével ízesítjük, a főzés befejezés előtt 2-3 perccel a 2 kanálnyi tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a maradék tárkonyt, és összeforraljuk.
A chilipaprikát tálaláskor hozzáadjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.