Elkészítés: A füstölt szalonnát vékonyra szeleteljük, bevagdossuk, ún. kakastaréj formára, katlanban kisütjük belőle az összes zsírt, majd kiszedjük. Ha valaki éhes, ezt már egy kis kennyérrel ropogtathatja is.
A hagymát felaprítjuk, a szalonnazsíron üvegesre fonnyasztjuk, közben mehet bele az összezúzott fokhagyma. Ha nagyon hirtelen sülne, időnként pár deciliter vizet öntsünk rá.
Ha ezzel készen vagyunk, mehet rá a hús, a húslé, amit a kicsontozott őz és disznóhús csontjából már korábban megfőztünk, fehérbor.
Közben nagy lábasokban az apró kockákra vágott répát, zellert, petrezselymet - mehet egyben is - vajon vagy margarinon megpároljuk.
Ugyanezt tesszük a gombával is, de előtte a petrezselyemzöld egyharmadát összeaprítva betesszük a lábasba, egy kis sercintés után menjen bele a gomba.
Ha ez is elkészült, valamint a hús már félig puha, az így elkészült párolt zöldségeket és gombát hozzátesszük a katlanban rotyogó húshoz.
Ekkor már mehet bele a tejföl, tejszín, mustár is, valamint a fűszerek ízlés szerint.
A végén a keményítővel - vagy aki akarja liszttel - egy kicsit besűrítjük, a maradék petrezselyemzöldet apróra vágva rászórjuk, és addig kóstolgatjuk, fűszerezzük, amíg olyan jó nem lesz, hogy az emberfia azt nem mondja, hogy még életemben nem ettem ilyen jót.
Tészta meg ilyenek nem kellenek bele, levesbetétnek ott a gomba.
Tartalmas egytálétel, kenyér meg minden nélkül jól lehet vele lakni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.