Előkészítés: A lencsét előző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe. Másnap a szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A leveszöldséget és a póréhagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, apróra felkockázzuk, és éppen csak annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi ellepi (hogy meg ne barnuljon). A fokhagymát, a szegfűszeget és a szemes borsot teatojásba zárjuk. A lencsét leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
Elkészítés: A szalonnát piros-ropogósra sütjük, a pörcöket papírkendőre terítjük. A zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a leveszöldséget és a póréhagymát, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a lencsét, a burgonyát a vízzel együtt, a babérlevelet, a teatojást és még annyi hideg vizet, hogy jócskán ellepje. Fedő alatt, lassú forralással puhára főzzük, csak a végén sózzuk (kb. 30 perc). Ha a lencse is, a zöldségfélék is megpuhultak, kiemeljük a levesből a babérlevelet és a teatojást. A tejfölben elhabarjuk a (rizs)lisztet, simára keverjük 2-3 merőkanál főzőlével, aztán a leveshez öntjük, és fedő nélkül, mérsékelt tűzön 5 percig forraljuk. A virsliket megmossuk, a forrásban lévő levesbe tesszük, és 3-4 percig főzzük. Utána sózzuk, végül lazán hozzákeverjük a félretett szalonnapörcöt. Külön csészében további tejfölt kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.