A tejet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és a rudat, a megmosott rizst és a cukrot. Kis lángon felforraljuk, majd 30-35 percig főzzük. Közben néhányszor megkeverjük. Akkor jó, ha a rizs megpuhult és az összes folyadékot magába szívta. A vaníliarudat eltávolítjuk, a keveréket 10 percig hűlni hagyjuk, majd négy tűzálló tálkában elosztjuk.
A kompóthoz a megtisztított, félbevágott epret és a cukrot egy lábosba tesszük. Lefedjük, és kis lángon 5 percig főzzük. Akkor jó, ha a cukor teljesen megolvadt, és a gyümölcs kissé megpuhult. Az epret egy tálba átszedjük. A visszamaradt sziruphoz hozzákeverjük a likőrt, néhány percig forraljuk, majd a gyümölcsre locsoljuk. Kevés eperkompótot kanalazunk a rizsre, a többit külön edénykében kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.