Elkészítés: Először elkészítjük a tejberizst a szokás módon, a rizst jó puhára és lémentesre főzzük, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a mascarpone krémet: szétválasztjuk a tojásokat, 1,5-1,5 evőkanál cukorral habosra keverjük mindkettőt, a sárgájához hozzáadjuk a mascarponét, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. A zseléfixet is elkeverjük benne, majd a rizst is beledolgozzuk.
Lefőzünk 4 adag kávét, amit ízesítünk cukorral, rummal, kakaóval és tejjel.
Ha tortát készítünk, akkor tortaformába, ha pedig szeletet, akkor egy magasabb falu tál aljára 2 sor kávéba mártott piskótát teszünk, erre gyümölcsöket darabolunk, majd ráöntjük a rizses krémet, és berakjuk a hűtőbe pár órára. Ha jól összeállt, a tetejét körberakhatjuk még piskótával, és tálalás elött kakaót szitálunk rá. Lehet akár rétegezni is a piskótát a krémmel, mint a tiramisut!
Jó étvágyat hozzá!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.