Elkészítés: Először elkészítjük a tejberizst a szokás módon, a rizst jó puhára és lémentesre főzzük, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a mascarpone krémet: szétválasztjuk a tojásokat, 1,5-1,5 evőkanál cukorral habosra keverjük mindkettőt, a sárgájához hozzáadjuk a mascarponét, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. A zseléfixet is elkeverjük benne, majd a rizst is beledolgozzuk.
Lefőzünk 4 adag kávét, amit ízesítünk cukorral, rummal, kakaóval és tejjel.
Ha tortát készítünk, akkor tortaformába, ha pedig szeletet, akkor egy magasabb falu tál aljára 2 sor kávéba mártott piskótát teszünk, erre gyümölcsöket darabolunk, majd ráöntjük a rizses krémet, és berakjuk a hűtőbe pár órára. Ha jól összeállt, a tetejét körberakhatjuk még piskótával, és tálalás elött kakaót szitálunk rá. Lehet akár rétegezni is a piskótát a krémmel, mint a tiramisut!
Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.