Elkészítés: A pörcöt előző este beáztatom. Másnap felteszem főni.
Közben kifejtem a babot, megmosom. A hagymákat apróra vágom. A sárgarépát, a fehérrépát, a krumplit és a zellert megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockákra, a petrezselyem- és zellerleveleket nagyobb darabokra vágom.
A lisztből és a tojásból pici sóval kemény tésztát készítek, kiszaggatom a csipetkéket.
Amikor a pörcök majdnem megfőttek, kiveszem a léből, és kisebb darabokra vágom. A levet félreteszem.
Egy másik edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a zöldségeket, együtt tovább dinsztelem. Felöntöm a pörcök levével, beleteszem a pörcdarabokat, fűszerezem, beleteszem a csipetkéket, és készre főzöm a levest. A végén keverek bele egy kevés lisztet. (Aki akar, készíthet rántást, de be is habarhatja.)
Tálaláskor tányérba merem a levest, rá tejfölt kanalazok.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.