Elkészítés: A pörcöt előző este beáztatom. Másnap felteszem főni.
Közben kifejtem a babot, megmosom. A hagymákat apróra vágom. A sárgarépát, a fehérrépát, a krumplit és a zellert megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockákra, a petrezselyem- és zellerleveleket nagyobb darabokra vágom.
A lisztből és a tojásból pici sóval kemény tésztát készítek, kiszaggatom a csipetkéket.
Amikor a pörcök majdnem megfőttek, kiveszem a léből, és kisebb darabokra vágom. A levet félreteszem.
Egy másik edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a zöldségeket, együtt tovább dinsztelem. Felöntöm a pörcök levével, beleteszem a pörcdarabokat, fűszerezem, beleteszem a csipetkéket, és készre főzöm a levest. A végén keverek bele egy kevés lisztet. (Aki akar, készíthet rántást, de be is habarhatja.)
Tálaláskor tányérba merem a levest, rá tejfölt kanalazok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.