Elkészítés: A zöldségeket (répákat) apróra vágjuk, a karfiolt rózsákra szedjük, és feltesszük főni. Főzés közben hozzáadjuk a leveskockát, a vöröshagymát (egészben), valamint sóval ízesítjük a levest. Ügyeljünk arra, hogy végig lassú tűzön főzzünk!
Amíg a zöldségek megpuhulnak, elkészítjük a húsgombócokat. A darált húst tojással keverjük, valamint szerecsendióval, borssal, sóval fűszerezzük, és apró golyókat formázunk vizes kézzel.
Ha a zöldségek megpuhultak (kb. 15-20 perc), hozzáadjuk a húsgombócokat, és további kb. 20 percig főzzük a levest.
Miután minden hozzávaló készre főtt, a főzőtejszínt 1 kávéskanál liszttel csomómentesre keverjük, és lassú kevergetés közben hozzáadjuk a leveshez. Pár perc alatt összefőzzük, végül a petrezselymet a leves tetejére szórjuk.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.