Elkészítés: A narancsos piskótához a tojássárgákat keverjük ki a 4 dkg cukorral, és adjuk hozzá a narancs levét és héját. A fehérjét verjük habbá a 20 dkg porcukor hozzáadásával, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, keverjük bele a sütőporos lisztet, majd az olvasztott vajat. A tésztából 2 egyforma lapot sütünk zsírpapírral bélelt tepsiben (a legnagyobb tepsünket vegyük elő), és 170°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt (tűpróba) süssük meg.
Hagyjuk kicsit kihűlni és a sütés közben keletkező felső kérget vágjuk le róla a további használat előtt. Vágjuk 6-6,5 cm széles csíkokra, kb. 10 csík kell, és kenjük meg szilvalekvárral. Nekem fahéjas szilvalekvárom volt, ezzel még különlegesebb íze lett. Tekerjük fel spirálformára!
A csokis piskótához az előző piskótához hasonló módon készítsük el a csokoládés piskóta tésztáját. Zsírpapírral bélelt 20 cm átmérőjű kerek tortaformában süssünk 2 tortalapot, előmelegített 170°C hőmérsékletű sütőben 20 perc alatt (tűpróba).
Hagyjuk kihűlni, majd - mint az előző tésztánál - erről is vágjuk le vékonyan a kérget!
A krémhez keverjük össze a zselatint a vízzel, és kis lángon melegítsük olvadásig. Egy kicsit hűtsük ki. A jól behűtött tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként adagoljuk hozzá a porcukrot és a vanília-kivonatot, majd a zselatint is. Kemény, stabil tejszínes krémet fogunk kapni.
Állítsuk össze a tortát:
- csokoládés piskótalap
- egy réteg habkrém
- a narancsos piskótaspirál (szilvalekvárral lekenve)
- egy réteg habkrém
- csokoládés piskótalap
Végül pedig az egész tortát vonjuk be a maradék krémmel, és díszítsük ízlés szerint!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.