Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját a cukorral, sóval, a kakaóporral, a fahéjjal és a tejjel géppel kikeverem, majd mehet bele a liszt és a sütőpor, illetve a fehérjehab. Sűrű piskótatésztát kapok, melyet egy nagy, lapos, bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütök.
Hagyom a tésztát kihűlni, ez idő alatt elkészítem a krémet.
A tejszínt cukorral és zselatinfixxel kemény habbá verem. Egy másik tálban a túrót összekeverem a narancshéjjal és a citromaromával, a vaníliáscukorral, és összeforgatom a felvert habbal.
A tésztát hosszában elfelezem, majd a széleiből 1 cm-es csíkokat vágok (3 darabit). Összeállítom a sütit: az alsó lapot megkenem a túrótöltelék felével, hosszában belenyomkodom a piskótacsíkokat, a középső túrós részre szórom a csokidarát, majd befedem a tésztacsíkokat a maradék túrós töltelékkel. Rányomkodom a teteje lapot, az oldalát elsimítom.
A tetejére tortabevonót olvasztok, majd elsimítom rajta. Pár órás dermedés után szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.