Elkészítés: 1. Sűtőt állítsd 180 fokra. Tegyél fel egy edénybe vizet főni. Tisztítsd meg a répákat. A fehérrépát vágd 5 cm hosszú, közepesen vékony rudacskákra (ha a sárgarépa nagy, akkor azt is).
2. Tedd először a sárgarépát max. 5 percre a forrásba lévő vízbe, majd add hozzá max. 2 percre a fehérrépát.
3. Tedd a leszűrt répákat egy olívaolajos alufóliára. Tedd rá a mézet vagy a szirupot, a kakkukfüvet. Tedd a sütőbe 10-12 percre
4. Tegyél fel vizet a tésztának. Amíg a víz felforr, csíkozd fel a cukkinit a zöldségpucolóval, így hosszú, vékony csíkokat kapsz.
5. Tedd a tésztát a vízbe, főzd meg. Közben a cukkinit olívaolaj és vaj keverékén párold meg, nem baj, ha egy kis színt kap.
6. Szűrd le a tésztát, hagyj pindurka vízet rajta. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a cukkinit és a répákat, a maradék fűszert, keverd össze.
7. Tedd egy nagy tálba, add hozzá a felaprított rukolát, a chilit, és reszelj nagy parmezáncsíkokat a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.