Elkészítés: A csülköt alaposan megmosom, majd beleteszem egy fazékba. Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje. Beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát és a borsot, sózom, és lassú tűzön kb. 1,5 órát főzöm.
Közben megfőzöm a krumplit héjában, megpucolom. Felkarikázom, s egy zsírral kikent serpenyőben sorjában lerakom, sózom, borsozom. Rárakom a felkarikázott hagymát.
Amikor megfőtt a csülök, leszedem a csontról, a hagymás krumpliágyra rakom. Teszek rá zsírt, rozmaring- és kakukkfűszálakat, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, hőlégkeverésen 1 órát sütöm.
Amíg a csülök sül, a gombapaprikáshoz felaprítom a hagymákat, felszeletelem a gombát, a hegyes paprikát, felvágom a paradicsomot. Egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymát és a paprikát, majd rádobom a gombát és a paradicsomot, fűszerezem. 15 perces dinsztelés után megszórom a liszttel, ráöntöm a bort, rákanalazom a tejfölt. Összekeverem, összeforralom.
A csülökről 1 óra elteltével leveszem a fóliát, meglocsolom vörösborral, a sütőt átállítom grillfokozatra, s 200 C fokon 30 percig tovább sütöm a csülköt.
A pirosra sült csülköt a hagymás krumplival és a gombapaprikással tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.