Elkészítés: A csülköt alaposan megmosom, majd beleteszem egy fazékba. Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje. Beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát és a borsot, sózom, és lassú tűzön kb. 1,5 órát főzöm.
Közben megfőzöm a krumplit héjában, megpucolom. Felkarikázom, s egy zsírral kikent serpenyőben sorjában lerakom, sózom, borsozom. Rárakom a felkarikázott hagymát.
Amikor megfőtt a csülök, leszedem a csontról, a hagymás krumpliágyra rakom. Teszek rá zsírt, rozmaring- és kakukkfűszálakat, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, hőlégkeverésen 1 órát sütöm.
Amíg a csülök sül, a gombapaprikáshoz felaprítom a hagymákat, felszeletelem a gombát, a hegyes paprikát, felvágom a paradicsomot. Egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymát és a paprikát, majd rádobom a gombát és a paradicsomot, fűszerezem. 15 perces dinsztelés után megszórom a liszttel, ráöntöm a bort, rákanalazom a tejfölt. Összekeverem, összeforralom.
A csülökről 1 óra elteltével leveszem a fóliát, meglocsolom vörösborral, a sütőt átállítom grillfokozatra, s 200 C fokon 30 percig tovább sütöm a csülköt.
A pirosra sült csülköt a hagymás krumplival és a gombapaprikással tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.