Elkészítés: A tojásokat megfőzöm, felszeletelem. A kolbászt felkarikázom. A káposztát legyalulom, a hagymát aprítom. A gombát felszeletelem.
A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom s felszeletelem. A felét lerakom egy olajozott tepsibe, fűszerezem, rápakolom a tojás-, a gomba- és a kolbászszeleteket, majd újabb krumpliréteg következik. Fűszerezem, locsolok rá olajat, rákanalazom a tejfölt. Berakom a sütőbe, s 180 C fokon megsütöm.
Közben egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítom, rádobom a hagymát és a cukrot, karamellizálom. Majd ráteszem a káposztát, a babérleveleket, fűszerezem, locsolok rá ecetet. Fedő alatt párolom.
Tálaláskor a rakott krumplit a párolt lilakáposztával kínálom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.