A hűtőszekrényből kivett hideg, felkockázott vajat morzsoljuk el a liszttel. Sajttal, sóval és kevés vízzel gyúrjuk rugalmas masszává. Cipóba formálva pihentessük fél óráig.
A tészta harmadát tekerjük fel lisztezett deszkán, tegyük félre a díszítéshez. Kiolajozott tortaformába tegyük a kerek lappá nyújtott kétharmad masszát. Előmelegített sütőben süssük tíz percig.
A kimagozott paprikát csíkozzuk, a megmosott cukkinit karikázzuk fel, majd pirítsuk néhány percig serpenyőben. Egy másik edényben olajon pároljuk a durvára darabolt hagymát a darált hússal. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és a zúzott fokhagymával. Adjuk hozzá a paradicsompürét is.
A feta sajtot vágjuk darabokra, a tojásokat keverjük el tejföllel. Osszuk el az elősütött tésztán a fűszeres húst, szórjuk rá a zöldségeket és a sajtkockákat, majd locsoljuk meg a tojással. Vékony hurkákat gyúrjunk a maradék tésztából.
Díszítsük a tortát hurok vagy rács formában, majd egy felvert tojással kenjük át a tetejét. Fél órára tegyük sütőbe, míg a töltelék szilárd lesz. Forrón tálaljuk salátával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.