Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sóval, majd beledolgozzuk a tojásokat és az élesztős tejet. Ezután hozzáadjuk a 2 cl olajat, és addig dagasztjuk, amíg a tészta elválik a tál falától. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 15 percig.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. 5 dkg-os gombócokat formázunk belőle. Mindet egy tálcára rakjuk, meghintjük liszttel, majd letakarva, meleg helyen további 15 percig kelni hagyjuk. Végül két kézzel a gombócok alá nyúlunk, és addig húzogatjuk a szélüket, amíg körben vastag peremük képződik, a közepük pedig szinte már átlátszóan vékony.
A kihúzott fánkokat bő olajban azonnal kisütjük. Közben egyszer lapáttal megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk színt kapjon. Végül konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és a közepüket megtöltjük savanyúkáposztával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.