Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük a liszttel, és kicsit pirulni hagyjuk. A húslevessel és a tejszínnel felöntjük, majd kb. 5 percig forraljuk. Hozzáadunk 5 dkg sajtot, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet szerecsendióval ízesítjük.
A tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük és szitán áttörjük. A sárgák felét tejföllel és 5 dkg sajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral és pirospaprikával ízesítjük, majd megtöltjük vele a félbevágott tojásfehérjéket.
Egy tűzálló tálat kibélelünk szeletelt szalonnával, ráhelyezzük a töltött tojásokat, és a mártással meglocsoljuk.
A megmaradt tojássárgáját a megmaradt 5 dkg sajttal és a morzsával összekeverjük, majd a mártásra szórjuk. 220 fokon 15 percig sütjük.
Zöldsaláta illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.