Előkészítés: A tojásokat megmossuk, erősen sós vízben, az újraforrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve kihűtjük. A karalábékat meghámozzuk (2-3 zsenge-friss, középső levelüket megtartjuk), a retket és az újhagymát megtisztítjuk. A rukolát és a karalábéleveleket megmossuk, konyharuhával szárazra töröljük, és apróra vágjuk-tépkedjük. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, és felaprózzuk.
Elkészítés: A karalábékat gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízben 3 percig főzzük, azután hideg vízzel leöblítjük, és konyharuhára terítve felitatjuk róluk a nedvességet. Félreteszünk 1 dl főzőlét. Mélyen, sziromszerűen bevagdosunk 4 retekszemet, jégkockákkal lehűtött vízbe dobjuk - 10-15 perc múlva \\\"virágok\\\" nyílnak belőlük -, a többit felkarikázzuk. Félreteszünk a díszítéshez 15-20 karikát, a maradékot a karalábéhoz hasonló, vékony csíkokra szeljük. Az újhagymákat 10 cm-es zöldjükkel együtt rézsútosan felkarikázzuk. Az öntethez a mogyoró felét durvára vágjuk. A borecetben oldódásig keverjük a porcukrot, ízlés szerint sót és borsot, majd hozzáadjuk a mustárt, vékony sugárban az olajat, a karalábé félretett főzőlevét, végül a vágott mogyorót. A tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk. A rukolát és a karalábéleveleket lazán összekeverjük a karalábéval, retekkel, hagymával és petrezselyemmel, majd nem túl mély tálba terítjük. A félretett retekkarikákkal és retekvirágokkal díszítjük, megszórjuk a maradék mogyoróval, végül a tetejére rendezzük a felezett tojásokat. A szépség kedvéért csak az asztalnál, közvetlenül fogyasztás előtt locsoljuk meg az öntettel. Sokmagos friss kenyér illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.