Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.
Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva fél órát kelesztjük.
A sonkát és a bacont vékony csíkokra vágjuk. A hagymát, a pórét, a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk, és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben. Meglocsoljuk a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.