Előkészítés: A vekni sütőformát kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük. A sütőtököt felszeleteljük, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és a sütőtök húsát lereszeljük.
Elkészítés: Mindkét lisztfajtát egy keverőedénybe szitáljuk, és az élesztővel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgép dagasztó spiráljával kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A megkelt tésztát lisztel jól meghintett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 2 dió nagyságú darabot leválasztunk belőle. Egyenként kb. 25 cm-es hengerré formáljuk, és a két hengert összefonjuk. A maradék tésztát a sütőformába töltjük, majd a fonatot a tészta közepére helyezzük. A tojássárgáját a tejjel habosra keverjük, és a tésztát megkenjük, végül tökmaggal megszórjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a kenyeret megsütjük. A megsült kenyeret 10 percig a sütőformában, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.