A mákos guba torta elkészítéséhez a lábosba öntjük a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a darált mákot, majd felfőzzük. Mikor felforrt, levesszük a tűzől és kb. 20 percig hűlni hagyjuk.
Közben felkarikázzuk a kifliket.
A lehűlt tejhez hozzákeverjük a mascarponét, majd ezt a tejes-mákos-mascarponés keveréket a felkarikázott kiflikre öntjük.
Amikor a kiflikarikák felszívták a tejet, tortaformába rakosgatjuk egyenletesen elosztva, majd egy egész napra a hűtőbe helyezzük.
A megdermedt mákos guba torta tetejét tejszínhabbal díszítjük.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MÁKOS GUBA TORTA SÜTÉS NÉLKÜL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.