A tésztához a lisztet a sütőmargarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Meglisztezett gyúrólapon kb. 24x30 centis (közepes tepsi nagyságú) téglalappá nyújtjuk.
Margarinnal kikent és liszttel behintett tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok; légkeveréses sütőben 165) kb. 10 perc alatt elősütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a baracklekvár felével megkenjük.
Közben elkészítjük a diós tésztát Ehhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a darált diót beleforgatjuk. A tésztánál megmaradt tojásfehérjét a többihez adjuk, kemény habbá verjük, (2 csepp ételecetet is csempészhetünk bele, ettől még keményebb lesz), majd óvatosan a diós masszába forgatjuk.
A lekvárral megkent, elősütött tésztalapra kenjük és a sütőbe visszatolva, további 15-20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
Ezután hosszában kettévágjuk. Az egyik felét megfordítjuk, úgy hogy a tészta legyen felül, amit a maradék lekvárral megkenünk. Végül a tészta másik felét ráemeljük, úgy hogy az omlós (linzer) tészta legyen alul. Így két lekvárral megkent linzer lap lesz a sütemény közepén, amit alul és felül a diós piskóta fog közre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.