Az élesztőt felfuttatjuk a kockacukorral elkevert tej felében.
A tésztához összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót, majd folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a margarint, a tojást és a maradék tejet. Végül hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt is, és összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált diót elkeverjük a cukorral és a lekvárral.
A tésztát 3 részre osztjuk, és mindegyiket kinyújtjuk. A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, beletesszük az első lapot, és rákenjük a töltelék felét. Rátesszük a második kinyújtott tésztalapot, amire rákenjük a töltelék másik felét. Végül befedjük az utolsó tésztával.
A tetejét villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
A csokimáz elkészítéséhez gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, majd elkeverjük az evőkanálnyi olajjal. Egyenletesen rákenjük a zserbó tetejére, hagyjuk megdermedni, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Megjegyzés
A zserbó az a klasszikus sütemény, amely elmaradhatatlan az ünnepi asztalról!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.