A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával, a porcukorral és annyi tejföllel amennyit fölvesz, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, hűtőszekrényben pihentetjük 2 órán át.
Ezután egyenletesen egy margarinnal kikent, liszttel behintett, kb. 30x25 centis tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 fok, légkeveréses sütőben 155) kb. 10 perc alatt elősütjük, azaz félig megsütjük.
A mákot tálba szórjuk, a megmosott almát ráreszeljük, majd a porcukorral és a barackízzel összekeverjük. Egyenletesen az elősütött tésztára halmozzuk, és kb. 15 percre a sütőbe visszatoljuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a cukrot is beleszórjuk, ezzel verjük jó keményre. A zsemlemorzsát a mákos lepényre szórjuk, a cukros tojáshabot rásimítjuk. A sütőbe visszatoljuk kb. 20 percre, de már csak a legkisebb lánggal (60-70 fok) sütjük, pontosabban szárítjuk tovább. Fontos, hogy szép fehér maradjon rajta a hab. Amikor kihűlt, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.