Elkészítés: A karalábéleveleket leforrázom, a karalábét meghámozom, összekockázom, a füstölt húst szintén. A darált húshoz hozzáadom a lereszelt, megpárolt hagymát, a tojást, a rizst, a kapor felét, sót, borsot, egy kis vegetát, az olajat, és fél pohár vizet. Ezt jól összedolgozom, és a levelekbe töltöm. Ebből a mennyiségből kb. 16-18 db töltike lesz a levelek nagyságától függően. Az edény aljára az összekockázott karalábé kerül, erre a töltike, közé a füstölt hús (lehet közé tenni nyers csülköt vagy baromfit is), és ha maradt zöld levél, összevágom, és azt is közé teszem. Felöntöm vízzel, és egy kis ételízesítővel, a maradék kaporral ízesítem, és puhára főzöm. Ha kész, liszttel-tejföllel behabarom, citrommal ízesítem.
Az eredeti recept szerint nem tesznek mellé húst. Vegetáriánusoknak a töltikét hús és tojás nélkül készítem rizzsel és sok zöldséggel, túróval. A végén füstölt sajttal megszórom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.