Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy éles késsel durvára vágjuk a mandulát és az aszalt sárgabarackot.
Egy lábasban elkezdjük melegíteni a mézet. Belekeverjük a zabpelyhet, és kis lángon 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kihűlni, és összekeverjük az apróra vágott mandulával és a megmosott, apróra vágott aszalt barackkal. Hozzáadjuk az őrölt gyömbért is.
Félbevágjuk az almákat, a belsejüket kikaparjuk. Megtöltjük a mézes-zabpelyhes keverékkel, majd az almákat egy tepsibe tesszük. Annyi vizet öntünk a tepsibe, hogy az almák egyharmadáig érjen. A gyümölcsöket 40 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Egy kevés mézzel meglocsolva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.