Elkészítés: A tésztához a főtt krumplit összetöröm, és a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrok belőle, lisztezett deszkán kinyújtom.
A töletelékhez a felaprított sonkát megsütöm annyira, hogy a zsírjábol kiengedjen. Ezután hozzáadom a többi felaprózott hozzávalót, a zöldségkeveréket, egy picit még pirítom az egészet a sonkazsíron. Ezután felengedem vízzel, fűszerezem, puhára főzöm. Ha megfőtt, kiszedem a sűrűjét, ezzel töltöm meg a tésztát, amiből gombócokat formázok, és sós, forró vízben kifőzöm, mint a szilvás gombócot.
Ha marad sűrűje, azt visszarakom a lébe, kevés lisztet belekeverve forralok rajta egyet, tejfölt keverek hozzá. Ezzel a szósszal tálalom a kifőtt gombócokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.