Elkészítés: A tésztához a főtt krumplit összetöröm, és a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrok belőle, lisztezett deszkán kinyújtom.
A töletelékhez a felaprított sonkát megsütöm annyira, hogy a zsírjábol kiengedjen. Ezután hozzáadom a többi felaprózott hozzávalót, a zöldségkeveréket, egy picit még pirítom az egészet a sonkazsíron. Ezután felengedem vízzel, fűszerezem, puhára főzöm. Ha megfőtt, kiszedem a sűrűjét, ezzel töltöm meg a tésztát, amiből gombócokat formázok, és sós, forró vízben kifőzöm, mint a szilvás gombócot.
Ha marad sűrűje, azt visszarakom a lébe, kevés lisztet belekeverve forralok rajta egyet, tejfölt keverek hozzá. Ezzel a szósszal tálalom a kifőtt gombócokat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.