Előkészítés: A gyenge karalábékat megtisztítjuk, megmossuk, és a belsejét kivájjuk. Enyhén sózott vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük a belsejéből kivájt darabkákkal együtt. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. Közben a főtt sonkát finomra vagdaljuk.
Elkészítés: A vajat serpenyőben felforrósítjuk, és kevergetve halványra pirítunk benne 2 evőkanál lisztet. Felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a paprikát. Sűrűre befőzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, és a tojássárgájával megkötjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A sonkás töltelékkel megtöltjük a karalábékat, és a tálba egymás mellé állítjuk. Köré szórjuk a karalábéforgácsot. Elkészítjük a paradicsommártást: az olajat felforrósítjuk rászórjuk a 3 evőkanál lisztet, és halvány rántást készítünk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, megszórjuk az ételízesítővel, csipet sóval, borssal.
Felöntjük kb. 6 dl vízzel és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ízlés szerint cukorral édesítjük, majd lassú tűzön kb. 5 percig forraljuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A karalábékat körülöntjük a mártással, betesszük a sütőbe, és kb. 5 perc alatt jól átforrósítjuk. Azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható. kb. 1 óra múlva
1 adag: 2230 kJ/530 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.